Masters: stroeve start van Woods

De Engelsman Justin Rose en de Amerikaan Brett Wetterich leiden na de eerste dag van The Masters, het prestigieuze golftoernooi op de Augusta National Golfclub, met 69 slagen. Beiden staan na de eerste achttien holes op -1. Tiger Woods begon het toernooi, dat hij sinds 1997 viermaal heeft gewonnen, stroef. Hij heeft vier slagen achterstand op de twee leiders.

Woods neemt de vijftiende positie in, samen met de Engelsman Luke Donald en oud-winnaar Vijay Singh van de Fiji-eilanden. De 31-jarige Amerikaan kwam met bogeys op de 17de en de 18de hole uit op +1. Dat was te wijten aan twee slechte afslagen, volgens hem het gevolg van de wind.

Woods maakte op de laatste twee holes een goede serie op de 13de en de 15de hole ongedaan. Met nog drie holes te gaan stond hij 1 onder par. „Ik moest hard werken om onder par te komen en toen gooide ik het op de laatste twee holes zomaar weg. Daar ben ik niet erg blij mee”, zei de Amerikaan, die in 1997 als 21-jarige voor het eerst The Masters won.

De winnaar van vorig jaar, Phil Mickelson, kende een slechte start. De Amerikaan staat op +5. Mickelson won toernooi in 2004 en 2006. Ook de 36-jarige Amerikaan, die de laatste maanden ruim vijftien kilo is afgevallen, weet zijn slechte start aan de wind. De Zuid-Afrikaan Ernie Els, een andere favoriet, staat zelfs op +6, negen slagen achter de leiders.

Opvallend was het spel van de tweevoudige winnaar, Seve Ballesteros. De Spanjaard speelde voor het eerst sinds vier jaar op Augusta en kwam uit op +14. De 26-jarige Rose geldt als een groot talent, maar hij zakt na een goed begin van het toernooi vaak terug. Rose was de enige speler op de eerste dag die geen bogey op zijn kaart kreeg. Rose dankte zijn score aan goed putten op de harde, droge en dus greens. Slechts negen van de 96 spelers eindigden onder par.