Langdurig droog

Tot diep in de volgende week vertoeven we onder de invloed van een hogedrukgebied en daardoor blijft regen de gehele periode uit. Tijdens de Paasdagen hebben we hoogstwaarschijnlijk een mix van stapelwolken en zon.

Vanavond varieert het weerbeeld nogal sterk voor wat betreft bewolking. In een aantal regio’s drijven wolkenvelden, elders kan het juist helder zijn. In de loop van de nacht lijkt het aandeel bewolking steeds groter te worden. Op de koudste plek koelt het af tot 2 à 3 graden en lokaal ontstaat een mistbank.

Morgen drijven vanuit het noordwesten geregeld wolkenvelden vanaf zee binnen. Er vormt zich in de loop van de dag ook enige stapelbewolking en zo krijgen we een mengeling van wolken met af en toe zon. De meeste opklaringen lijken voor het zuidwesten en westen weggelegd te zijn. De temperatuur levert ten opzichte van vandaag wat in en komt uit op waarden tussen 10 en 13 graden. Daar waar de zon net wat meer kans krijgt, is het iets milder.

Eerste en Tweede Paasdag zien er vooralsnog vrij fraai uit. Beide dagen beginnen grotendeels wolkenloos, waarna zich in de middag her en der stapelwolken ontwikkelen.

De meeste bewolking hangt boven het noorden, maar ook daar is er geregeld zon. De warmste dag lijkt de maandag te worden, met 12 tot 15 graden in het noorden en 18 graden ten zuiden van de grote rivieren.