Internet Voorkeur

Bach-agenda. Weten waar dezer dagen de Matthäus Passion wordt gespeeld? Van Zieuwent tot Edam, van Heusden tot Naaldwijk, overal in den lande worden rond Pasen de passies van Bach opgevoerd. Wie wil weten waar, door wie en hoe laat kijkt op de Bach-agenda, waar zeer minutieus alles wordt bijgehouden wat er aan composities van Bach in Nederland wordt vertolkt. Die instrumentale versie in Naaldwijk bijvoorbeeld is een omweg waard, want onder leiding van Egon Kracht en „geheel in overeenstemming met het muzikale gedachtegoed van Johann Sebastian Bach”.

Deze site is dus voor de echte Bach-diehards, getuige ook een oproep om een petitie te ondertekenen met als doel te voorkomen dat de grote Bach-vertolker Ton Koopman naar het buitenland vertrekt. Maar ook kunnen nu al via de site kaartjes worden gereserveerd voor een Hohe Messe en Bach-cantates in het Concertgebouw in Amsterdam in 2008. Liefhebbers weten ongetwijfeld wel dat deze uitvoering door La Petite Bande, „in de geroemde, door Sigiswald Kuijken verder ontwikkelde ‘kleine bezetting’ waarbij de solisten ook de koorpartijen voor hun rekening nemen”, beslist niet gemist mag worden. Met weblogs van o.a. Jan Rot, Matthijs Frankena en… Ton Koopman.

Meer informatie:www.bachagenda.nl