Hema-rookworst googlen leidt tot site Wakker Dier

Uit protest tegen het onverdoofd castreren van biggen begint stichting Wakker Dier een ‘Hema-stalkcampagne’ op internet. De actiegroep heeft bij zoekmachine Google gesponsorde koppelingen gekocht om klanten van de Hema erop te wijzen dat het warenhuis rookworsten verkoopt waarin vlees van onverdoofd gecastreerde biggen zit. De kosten bedragen ongeveer 4.000 euro. Wakker Dier heeft onderzocht welke trefwoorden het vaakst worden gebruikt door Hema-klanten. Dat zijn de woorden Hema, rookworst, gebakservice, tompouce en omfietswijnen (wijnen waarvoor je per fiets een omweg zou willen maken). Wie een van deze woorden intikt, krijgt een link ‘Pas op bij Hema’ te zien met als tekst ‘Kopen bij Hema is oke, maar neem geen Hema- worst vol biggenleed mee’. De Hema is volgens een woordvoerder „bezig om te kijken” of het vlees in de de worsten op een andere manier kan worden verwerkt. „Maar dat kost tijd. Het gaat om tien miljoen rookworsten per jaar.” (NRC)

Bekijk bij Wakker Dier de Hema-stalkcampagne: wakkerdier.nl/biggencastratie