Googelen voor biggen

Wakker Dier zet internet in bij het protest tegen het onverdoofd castreren van biggen. De actiegroep heeft bij zoekmachine Google voor 4.000 euro gesponsorde koppelingen gekocht om Hemaklanten erop te wijzen dat het warenhuis rookworsten verkoopt met vlees van onverdoofd gecastreerde biggen.

Wakker Dier heeft onderzocht welke trefwoorden het vaakst worden gebruikt door Hemaklanten. Dat zijn de woorden Hema, rookworst, gebakservice, tompouce en omfietswijnen (wijnen waarvoor je per fiets een omweg zou willen maken). Wie een van deze woorden intikt, krijgt nu een link ‘Pas op bij Hema’ te zien met als tekst ‘Kopen bij HEMA is oké, maar neem geen HEMA-worst vol biggenleed mee’.

Wakker Dier wil met de virtuele stalkingsactie doorgaan totdat het bedrijf ophoudt met het verkopen van dit vlees. De Hema is volgens een woordvoerder „bezig om te kijken” of het vlees in de rookworsten op een andere manier kan worden verwerkt. „Maar dat kost tijd. Het gaat om tien miljoen rookworsten per jaar.”