De zieke paashaas

Eigen Nieuws

De paashaas is druk aan het werk. Het is bijna pasen. Hij heeft allemaal hulpjes. Maar meer dan de helft is ziek. Ze hebben allemaal chocoladepokken gekregen. De paashaas is bang dat pasen niet doorgaat. Met zo weinig hulpjes krijgt hij zijn werk vast niet op tijd af. De paashaas werkt zo hard mogelijk. Op een dag wordt hij wakker. Dan ziet hij allemaal bruine vlekjes op zijn lichaam zitten. Hij heeft toch nog chocoladepokken gekregen. Maar over een week is het al Pasen. Zonder hem kan het niet doorgaan! Zijn vrouw is ook een hulpje. Maar zij is ook ziek geworden. De enige familie die niet ziek is, is hun zoon. Hij heeft een prik gekregen van de paasdokter. De kleine paashaas moest zijn werk overnemen! De volgende dag vertelde de paashaas zijn zoon hoe hij alles moet doen en waar de beste verstopplekjes zijn.

Paasverhaal van Lies Beers, 9 jaar, uit Tuitjenhorn