Ballan wint De Panne, Posthuma tweede

DE PANNE. Alessandro Ballan heeft gisteren het eindklassement van de Driedaagse De Panne-Koksijde op zijn naam geschreven. De Italiaanse wielrenner uit de Lampre-ploeg gebruikte in De Panne de afsluitende tijdrit over 11 kilometer om zijn landgenoot Luca Paolini van de eerste plaats te verdrijven. De Belg Stijn Devolder won de tijdrit, in 13 minuten en 25 seconden. Joost Posthuma van de Raboploeg eindigde dankzij een goede tijdrit als tweede in het eindklassement. De renner kwam echter niet fit uit de Driedaagse en laat vandaag in het ziekenhuis kleine blessures onderzoeken met het oog op de Ronde van Vlaanderen, die zondag wordt verreden. Ook ploeggenoot Gerben Löwik laat zich voor de zekerheid onderzoeken. Hij kwam gisteren in de ochtendrit van de etappekoers ten val. Hij reed de rit uit maar kwam niet aan de start in de tijdrit.