Zo klinkt een pubermeisje, losgelaten op de wereld

Au Revoir Simone: The Bird Of Music MoshiMoshi

cd pop

Au Revoir Simone: The Bird Of Music MoshiMoshi

Als de maagden uit de film The Virgin Suicides, van Sofia Coppola een cd zouden maken, dan klonk hij als The Bird Of Music van Au Revoir Simone. Blasé en verwachtingsvol tegelijk klinken de drie zangeressen uit Brooklyn, New York, op hun tweede plaat. Wereldwijs en toch onschuldig – het geluid van de vrouwelijke adolescent die wordt losgelaten op de wereld. Met overzichtelijke kennis van hun instrumenten storten deze drie zich op hun slaperige liedjes, die worden omlijst door een rudimentaire casio, een enkele marimba en doeltreffend drumspel. Tegenover de tikkende drums staan de wolkige synthesizers.

De kracht van Au Revoir Simone zit hem in de samenzang van Erika Forster (keyboard), Annie Hart (keyboard), and Heather D’Angelo (drummachine/keyboard). Ze wisselen elkaar af, en versterken elkaar. De languissante verleiding hebben Forster, Hart en D’Angelo met elkaar gemeen. Ze lijken een spelletje te spelen, als een drieling van wie je niet weet wie wie is.