Televisie Overige Films

The Tao of Steve (Jennipher Goodman, 2000, VS). Fris regiedebuut is een goedgebekte romantische komedie over zwaarlijvige onderwijzer (Donal Logue) die zijn veroveringsstrategie heeft gemodelleerd naar imago van Steve McQueen. Dan komt hij de fijnbesnaarde operadecor-ontwerpster Greer Goodman (zus van de regisseuse) tegen. Ned.3, 20.25-21.50u.

The Snapper (Stephen Frears, 1993, Engeland). Verfilming van Roddy (The Commitments) Doyle's gelijknamige boek biedt waardig portret van een luidruchtig arbeidersgezin in het noorden van Dublin. Twintigjarige dochter deze huizes weigert de naam van de vader van haar ongeboren vrucht te onthullen. Arte, 20.40-22.15u., nagesynchroniseerd.

Sugar & Spice (Francine McDougall, 2001, VS). Tegendraadse, ironische tienerkomedie over de solidariteit van cheerleaders op een high school. Om een armlastige vriendin te helpen besluiten ze een bank te beroven. Veronica, 22.45-0.10u.

Frantic (Roman Polanski, 1987, VS). Ongewone, persoonlijke thriller beperkt zich strikt tot het ‘point of view’ van de hoofdpersoon (Harrison Ford): een infatsoenlijke Amerikaanse arts die in Parijs zijn spoorloos verdwenen vrouw zoekt en zich geconfronteerd ziet met xenofobie en terreur. ZDF, 23.00-0.55u.

The Hotel New Hampshire (Tony Richardson, 1983, VS). Irving-verfilming volgt al te expliciet het groteske karakter van het boek. Freud en gezinsverheerlijking zijn andermaal sleutelbegrippen in absurde kroniek van een kinderrijk gezin dat in een gezamenlijk gedreven familiehotel leeft. BBC2, 0.50-2.35u.

The Prince of Egypt (Brenda Chapman e.a., 1998, VS). Animatiefilm van Spielbergs Dreamworks over Mozes bleek een religieus correcte propagandafilm en blies de bijbelfilm nieuw leven in. Morgen, BBC1, 16.35-18.05u.