‘Sing-off’ bij SBS niet rechtstreeks

De zaterdaguitzending van het amusementprogramma So you wannabe a popstar van SBS6 wordt niet rechtstreeks uitgezonden. Dat wordt wel gesuggereerd. De optredens van zingende Bekende Nederlanders blijken al een dag eerder te worden opgenomen.

Elke vrijdagavond zingen bekende Nederlanders als NCRV-presentator Jochem van Gelder, schaatser Erik Hulzebosch en politicus Hilbrand Nawijn live in So you wannabe a popstar. Een vakjury geeft een oordeel en het publiek stemt via sms op zijn favoriet. De twee deelnemers met de minste punten nemen het zaterdagavond tegen elkaar op in de zogenoemde sing-off. Tijdens deze uitzending bepaalt de kijker via sms welke deelnemer definitief afvalt.

„So you wannabe a popstar is live. Alleen de optredens van twee artiesten in de sing-off worden vrijdagavond direct na de show opgenomen. Dan is het koor er nog”, zegt een woordvoerder van SBS6. „Het publiek in de studio ziet zaterdag de filmpjes van deze optredens op grote schermen.” Het programma is echter zo gemonteerd dat de kijker thuis in de veronderstelling verkeert dat de artiesten wel degelijk live zingen. Van Gelder denkt dat het de kijker niet uitmaakt of een nummer live is gezongen niet. „Als deelnemer zou je willen dat je langer de tijd hebt om de puntjes op de i te zetten. Maar aan de andere kant moet je je snel herpakken en je frustratie omzetten in een goed optreden.’’

Lees een tv-commentaar op www.nrc.nl/ogen