‘Sing-off’ bij SBS niet live

De zaterdaguitzending van het amusementprogramma So you wannabe a popstar van SBS 6 wordt niet rechtstreeks uitgezonden, wat wel gesuggereerd wordt. De optredens van zingende bekende Nederlanders blijken al een dag eerder te worden opgenomen.

Elke vrijdagavond zingen bekende Nederlanders, zoals NCRV-presentator Jochem van Gelder, schaatser Erik Hulzebosch en politicus Hilbrand Nawijn, live in So you wannabe a popstar. Een vakjury geeft een oordeel en het publiek stemt via sms op zijn favoriet. De twee deelnemers met de minste punten nemen het zaterdagavond tegen elkaar op in de zogenoemde sing-off. Tijdens deze uitzending bepaalt de kijker via sms welke deelnemer definitief afvalt. Door de montage krijgen kijkers het idee dat artiesten ook op deze avond live zingen.

Een woordvoerder van SBS geeft toe dat de optredens van de twee artiesten in de sing-off al op vrijdagavond, direct na de liveshow van die dag, wordt opgenomen. „Het publiek in de studio ziet op zaterdag de filmpjes van deze optredens op grote schermen”, aldus de woordvoerder.

Lees een tv-commentaar op www.nrc.nl/ogen