Ruim 4 mln voor fitness parlement

Rotterdam, 5 APRIL. - De uitgaven voor renovatie van de fitnessruimte van het Europees Parlement in Brussel dreigen te verdubbelen. Dat blijkt uit een rapport van de Franse europarlementariër en vice-voorzitter van het parlement Gérard Onesta, waarop de Duitse krant Die Welt de hand heeft gelegd. Gepland was de fitnessruimte van het parlement voor twee miljoen euro te renoveren. De kosten lopen nu op tot 4,2 miljoen euro. Dat is het gevolg van vergroting van de fitnessruimte, de vernieuwing van omkleedkabines, ”modernisering van schoonheidssalons” en extra voorzieningen voor de squashbanen. De kosten zouden volgens europarlementariër Onesta terugverdiend worden door de fitnessvoorzieningen open te stellen voor alle burgers. Onesta houdt rekening met zo`n 40.000 potentiële klanten. ”Geen goed idee”, zegt de Nederlandse europarlementariër Toine Manders (VVD). ”Laat fitness voor het publiek over aan de markt. Je gaat niet met belastinggeld concurreren met bestaande fitnessinstellingen.” Parlementariërs die willen sporten, kunnen beter lid worden van een sportclub, vindt Manders. Zijn alternatief: organiseer in plaats van de vele formele diners voor europarlementariërs handbal- of golfwedstrijden.