Revolutie voor tien dollar per dag

  Het gaat allemaal heel spontaan in Kiev, de contrarevolutie tegen ‘Oranje’ president Joesjtsjenko. Die ontbond maandag het parlement. Het parlement laat zich niet ontbinden. Mijnwerkers, studenten en malle dorpsvrouwtjes met iconen stromen opnieuw de hoofdstad binnen. Niemand is werkelijk geïnteresseerd. Gisteren leerden we een groep ‘jeugdmoderators’ kennen. Wat kost het, een demonstrant huren voor een hele

 

oleg7.jpg

Het gaat allemaal heel spontaan in Kiev, de contrarevolutie tegen ‘Oranje’ president Joesjtsjenko. Die ontbond maandag het parlement. Het parlement laat zich niet ontbinden. Mijnwerkers, studenten en malle dorpsvrouwtjes met iconen stromen opnieuw de hoofdstad binnen. Niemand is werkelijk geïnteresseerd.

Gisteren leerden we een groep ‘jeugdmoderators’ kennen. Wat kost het, een demonstrant huren voor een hele dag? Tussen de 45 en 50 hryvnia (9 en 10 dollar) Vandaag hebben Andrej en Vitali ons de fijne kneepjes uitgelegd. Hoe organiseer je een betoging? Geeft niet voor welke partij. Morgen in de krant. Deze foto’s zijn van Oleg Klimov.

 oleg2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

oleg1.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

oleg3_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 oleg6.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

oleg4.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

oleg8.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

oleg9.jpg