Radio Voorkeur

Desmet live. Hans van Maanen over zogenaamd sexy wetenschappelijk onderzoek waar niets van klopt. Hij schreef er een boek over Een gezonde geest. Meer rafelranden van de wetenschap. Verder o.a. Ruud van Empel over zijn fotografische montages op de computer en aandacht voor het boek van journalist Carolien Roelants en correspondent Thomas Erdbrink Welkom Amerika, in jullie graf! over het verval van Irak. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Gesprek met beeldend kunstenaar en schrijfster Jannie Regnerus over haar boek Het geluid van vallende sneeuw, over een jonge vrouw die afreist naar Japan om er als kunstenaar te werken en een portret van Julius Vischjager, pianist, hoofdredacteur van de The Daily Invisible, het enige handgeschreven weekblad ter wereld. Concertzender, 20.02-22.02u.

Casa Luna. Gesprek met Aad van der Meer, adviseur over ontwikkelingssamenwerking. Van der Meer is net terug uit Zimbabwe en praat over de crisis aldaar en over de Zuid-Afrikaanse president Mbeki die daarin gaat bemiddelen. Radio 1, 0.02-2.00u.