nrc.nl/blogs

Studenten. Hans Beerekamp en Janine Prins zijn in de Moldavische hoofdstad Chisinau, waar ze deze week een bezoek brachten aan de Pedagogische Staatsuniversiteit Ion Greanca. Daar vertelden ze studenten van de faculteit kunst en design over hun expeditie. „De studenten zijn buitengewoon geïnteresseerd in de beelden die Janine op verschillende plaatsen in Europa opnam. We laten ze Via Roma zien uit Turijn, de met een bloem in de hand lopende vrouwen van Sofia en de Obor-markt in Boekarest (‘Sla, kaas en tralala’). Grappig is dat ze zeer getraind blijken in het vellen van morele oordelen en politieke duidingen. De genegeerde bedelares in Turijn wordt gezien als een bewijs dat in het Westen (‘Europa’ noemen ze dat) de mensen langs elkaar heen leven.” Lees meer op: www.nrc.nl/ee

Studenten. Hans Beerekamp en Janine Prins zijn in de Moldavische hoofdstad Chisinau, waar ze deze week een bezoek brachten aan de Pedagogische Staatsuniversiteit Ion Greanca. Daar vertelden ze studenten van de faculteit kunst en design over hun expeditie. „De studenten zijn buitengewoon geïnteresseerd in de beelden die Janine op verschillende plaatsen in Europa opnam. We laten ze Via Roma zien uit Turijn, de met een bloem in de hand lopende vrouwen van Sofia en de Obor-markt in Boekarest (‘Sla, kaas en tralala’). Grappig is dat ze zeer getraind blijken in het vellen van morele oordelen en politieke duidingen. De genegeerde bedelares in Turijn wordt gezien als een bewijs dat in het Westen (‘Europa’ noemen ze dat) de mensen langs elkaar heen leven.” Lees meer op:

www.nrc.nl/ee

Gevangenisblogger. Internetjournaliste Marie-José Klaver schrijft over de freelance journalist en videoblogger Joshua Wolf die na 226 dagen uit de gevangenis is vrijgelaten. „Wolf (24) zat vast omdat hij weigerde om filmbeelden aan justitie af te staan. Nooit eerder in de geschiedenis van de Verenigde Staten zat een journalist om die reden zo lang in de cel. Om vrijgelaten te worden moest Wolf een deal sluiten met het Openbaar Ministerie. Hij zal de filmbeelden toch overhandigen, maar hoeft niet te getuigen tijdens een rechtszaak. Het gaat om beelden van een demonstratie in San Francisco tegen de G8-top in 2005. De politie hoopt de beelden te kunnen gebruiken om verdachten te identificeren. Wolf heeft de video inmiddels ook op internet gezet.”

www.nrc.nl/klaver