Kurt Schwitters

Kurt Schwitters Overzichtsexpositie van de Duitse kunstenaar Kurt Schwitters (1887-1948) richt zich op Schwitters de netwerker. Museum Boijmans Van Beuningen heeft honderd van zijn werken omringd met tweehonderd werken van vrienden als Balla, Van Doesburg, Kandinsky en Hepworth. Schwitters kwam uit de Dadabeweging, die na WO I de ernst van de kunst relativeerde. De Merzbau was zijn levenswerk; Boijmans toont een gedeeltelijke reconstructie. T/m 28 mei in Museum Boijmans van Beningen, Museumpark 18-20, Rotterdam. Di-zo 11-17u

Overzichtsexpositie van de Duitse kunstenaar Kurt Schwitters (1887-1948) richt zich op Schwitters de netwerker. Museum Boijmans Van Beuningen heeft honderd van zijn werken omringd met tweehonderd werken van vrienden als Balla, Van Doesburg, Kandinsky en Hepworth. Schwitters kwam uit de Dadabeweging, die na WO I de ernst van de kunst relativeerde. De Merzbau was zijn levenswerk; Boijmans toont een gedeeltelijke reconstructie.

T/m 28 mei in Museum Boijmans van Beningen, Museumpark 18-20, Rotterdam. Di-zo 11-17u