Kaart met terreurdreiging in Bosatlas

Voor het eerst heeft de Bosatlas een kaartje opgenomen van de mogelijke terreurdreiging in landen. De kaart is te zien in de nieuwste editie die vandaag wordt gepresenteerd in Amsterdam. Op de kaart is zichtbaar dat het grootste risico op een terroristische aanslag bestaat in het Midden-Oosten, Afghanistan en Pakistan. Nederland en de VS zitten in de ‘middencategorie’. De kaart is gebaseerd op eigen, Nederlands, onderzoek van de uitgever van de atlas, Wolters Noordhoff, zo zegt de uitgever. „Het onderwijs vraagt om actuele thema’s, maar we hebben ook een eigen verantwoordelijkheid om te laten zien wat de samenleving bezighoudt, en welke thema’s spelen”, zegt directeur Dina Boonstra.

De atlas toont ook voor het eerst een kaart waarop te zien is hoe hoog verzekeringspremies zijn in landen, gebaseerd op hun mogelijke politieke en economische (in)stabiliteit. Nederland valt hierop in de meest stabiele categorie. Dit kaartje is gebaseerd op onderzoek van de Amerikaanse verzekeraar Aon. (NRC)