Internet Voorkeur

Noord Zuid. Vlamingen en Walen schijnen elkaar niet meer te kennen. Ze lijken de laatste tijd steeds verder uit elkaar te groeien. Toen de Franstalige Belgische publieke omroep RTBF een paar maanden geleden een nepjournaal uitzond, waarin Vlaanderen de onafhankelijkheid uitriep, waren er veel Walen die dat ook echt geloofden.Daarom hebben de redacties van de Belgische kranten De Standaard en Le Soir een gezamenlijk project opgezet. Nog tot 21 april belichten de kranten dagelijks de verschillen en overeenkomsten tussen Vlaanderen en Wallonië in een poging om de diepgewortelde vooroordelen in de beide landsdelen wat weg te nemen. Dat krantenproject heeft ook een poot op het internet. Op een sectie van de website van De Standaard kunnen bezoekers artikelen en analyses over het lopende project raadplegen. Een verslaggever van de krant vertelt op zijn weblog over zijn werkervaringen op de redactie van Le Soir. Er is een quiz waarmee bezoekers hun kennis over België kunnen testen. Er is een sectie met taaltips voor mensen die Frans leren en er worden markante Belgische weblocaties belicht. Ook Nederlanders die in België geïnteresseerd zijn, zullen er iets van hun gading vinden.

Meer informatie op: www.standaard.be/noordzuid.