Fons Haagmans

Fons Haagmans Ze zien er zo simpel uit, de schilderijen van Fons Haagmans (1948) in het Bonnefantenmuseum. Eén beeld, één onderwerp. Maar als je ze van dichtbij bekijkt, zie je dat de schilderijen zijn opgebouwd uit meerdere lagen verf over elkaar. Hij schildert spotprentachtige voorstellingen, maar ook elementen uit de natuur. En hij gebruikt voorstellingen uit een oude middeleeuwse beeldtraditie, maar ook uit de Amerikaanse volkscultuur. Fons Haagmans t/m 6 mei Bonnefantenmuseum, Avenue Céramique 250, Maastricht. Di t/m zo 11-17u. Nederland, Maastricht, 24/1/2007 Opbouw 'Lost Highway', tentoonstelling Fons Haagmans (1948) in Bonnefantenmuseum Maastricht. Met o.a. Haagmans. foto: Chris Keulen
Fons Haagmans Ze zien er zo simpel uit, de schilderijen van Fons Haagmans (1948) in het Bonnefantenmuseum. Eén beeld, één onderwerp. Maar als je ze van dichtbij bekijkt, zie je dat de schilderijen zijn opgebouwd uit meerdere lagen verf over elkaar. Hij schildert spotprentachtige voorstellingen, maar ook elementen uit de natuur. En hij gebruikt voorstellingen uit een oude middeleeuwse beeldtraditie, maar ook uit de Amerikaanse volkscultuur. Fons Haagmans t/m 6 mei Bonnefantenmuseum, Avenue Céramique 250, Maastricht. Di t/m zo 11-17u. Nederland, Maastricht, 24/1/2007 Opbouw 'Lost Highway', tentoonstelling Fons Haagmans (1948) in Bonnefantenmuseum Maastricht. Met o.a. Haagmans. foto: Chris Keulen Keulen, Chris

Ze zien er zo simpel uit, de schilderijen van Fons Haagmans (1948) in het Bonnefantenmuseum. Eén beeld, één onderwerp. Maar als je ze van dichtbij bekijkt, zie je dat de schilderijen zijn opgebouwd uit meerdere lagen verf over elkaar.

Hij schildert spotprentachtige voorstellingen, maar ook elementen uit de natuur. En hij gebruikt voorstellingen uit een oude middeleeuwse beeldtraditie, maar ook uit de Amerikaanse volkscultuur.

Fons Haagmans t/m 6 mei Bonnefantenmuseum, Avenue Céramique 250, Maastricht. Di t/m zo 11-17u.