En verder

Het Loo in bloei!In het paleis en de tuin van paleis Het Loo wordt t/m 1 juli de expositie Het Loo in bloei! gehouden. Wekelijks wisselende arrangementen tonen hoe verschillende bloemsoorten en manier van schikken aan mode onderhevig zijn. In de historische tuin van Het Loo worden de 400 terracotta potten dit jaar voorzien van zeldzame ‘floristenbloemen’, de favoriete bloemen van plantenliefhebbers en kwekers in vorige eeuwen. In de paleistuin zijn historische voorjaars- en zomerbloeiers als tulp, anemoon, ranonkel, aurikel en anjer te zien.

Paleis Het Loo Nationaal Museum, ingang via parkeerplaats Amersfoortseweg, Apeldoorn. Open di t/m zo en feestdagen. Entree € 9 pp 6 t/m 17 jr. € 3 pp Inl 055-5772400 of www.paleishetloo.nl

Vaartochten in De Wieden Op 8 en 9 april (Paaszondag en Paasmaandag) houdt Vereniging Natuurmonumenten vaarexcursies in De Wieden in St. Jansklooster. Om 12u30 uur begint de excursie die 1¾ uur duurt. Verder is er elke zondag om 14u30 de ‘familie-vaarexcursie’ (duur: 1 uur). Alle tochten staan olv een schipper / natuurgids van Natuurmonumenten.

Aanmelden: 0527-246644 & www.natuurmonumenten.nl/agenda

Sixties Op zondag 8 april (14u-15u30) vertoont het Gemeentemuseum Den Haag, in het kader van de tentoonstelling Sixties uniek beatfilmmateriaal dat zelden eerder op televisie of in bioscopen vertoond is geweest. De middag wordt bijgewoond door acteurs uit die tijd, onder wie Shireen Strooker, Henk van Ulsen en Yoka Berretty. Beatfilm heeft als rode draad de jeugd-, en subculturen en de invloed daarvan op de Nederlandse cinema tussen 1962 en 1969. Popmuziek speelt een belangrijke rol in de films en programma’s die vertoond worden.

Gemeentemuseum Den Haag. Inl: 070-3381111 & www.gemeentemuseum.nl

Boekenmarkt Op Tweede Paasdag 9 april (10-17u) wordt in Bredevoort boekenstad een boekenopruimingsmarkt georganiseerd. De boeken worden per gewicht, per tasje of per centimeter verkocht.

Inl: 0543-452320 & www.de-kantlijn.com

Menkemaborg Nieuw in de siertuin van de Menkemborg zijn historische tulpen uit de 17de en 18de eeuw. De tulp was toen een kostbare en bijzondere bloem en kreeg een speciale plaats in de tuin.

Paasmaandag 9 april. Adres: Menkemaborg, Menkemaweg 2, Uithuizen. Inl 0595-431970 & www.menkemaborg.nl