Eerst veel bewolking

Mogelijk valt er morgen lokaal een wat regen, maar tot en met dinsdag wordt nauwelijks neerslag verwacht. We blijven profiteren van de warme lucht van een hogedrukgebied. Dit kan flink wat zon opleveren tijdens Pasen, al kunnen er in het weekeinde ook stapelwolken ontstaan.

Vanavond en vannacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Op onbewolkte plaatsen kan het dan flink afkoelen. De minimumtemperatuur ligt dan rond 2 tot 3 graden. In het zuidoosten kan op sommige plaatsen mist ontstaan.

Morgenochtend begint op de meeste plaatsen grijs, met in het zuidoosten kans op mist. Die mist lost in de loop van de ochtend op. Vervolgens breekt in het zuiden nu en dan de zon door, terwijl het elders grotendeels bewolkt blijft, met lokaal wat regen. Bij een zwakke tot matige wind vanuit het westen, wordt het een graad of 12 aan de noordkust tot 15 graden in Noord-Brabant en Limburg.

Zaterdag en tijdens de paasdagen wisselen wolken en zon elkaar af. Waarschijnlijk hebben zaterdag wolkenvelden nog de overhand en laat op zondag en maandag de zon zich meer zien. De kans is groot dat de ochtenden van Eerste en Tweede Paasdag voluit zonnig verlopen, waarna er landinwaarts stapelwolken ontstaan, die later op de dag weer inzakken. De maxima gaan maandag naar 14 tot 18 graden.