Chipshol krijgt van Schiphol 19 miljoen

Haarlem. De luchthaven Schiphol moet de projectontwikkelaar Chipshol een schadevergoeding van ongeveer 19 miljoen euro betalen. Dat heeft de rechtbank van Haarlem in een tussenvonnis besloten, zei directeur Peter Poot van Chipshol gisteren. Het bedrag kan hoger of lager uitvallen als het definitieve vonnis is geveld. Het bedrag is veel lager dan de eis van Chipshol. De onderneming wilde 97 miljoen euro hebben van de luchthaven. Een drietal deskundigen heeft eerder al besloten dat Chipshol 16 miljoen euro plus rente moet krijgen. Beide partijen hebben al jaren een juridisch conflict over een stuk grond nabij de luchthaven. Poot is niet tevreden over het vonnis, maar kan nog niet in beroep gaan omdat het om een tussentijds oordeel gaat. Hij kondigde vast aan er ”geen genoegen mee te nemen”.