Brits accent

Elk poppetje een Brits dialect.

De British Library heeft onlangs de dialecten en regionale accenten uit Groot-Brittannië op één website gearchiveerd. Op de site staan ruim 70 geluidsopnames en meer dan 600 korte audiofragmenten van Engelse dialecten uit het hele Verenigd Koninkrijk van de laatste vijftig jaar. Het materiaal is geselecteerd uit twee collecties van het geluidsarchief van de British Library. In de secties Regional Voices en Changing Voices leert de bezoeker respectievelijk over de synchrone en diachrone variatie in de Engelse dialecten. Met behulp van geluidsmateriaal, interactieve kaarten en begeleidende teksten wordt daar de taalvariatie en taalverandering in Engelse dialecten geïllustreerd. Bij Your Voices kunnen Britse scholieren en studenten hun eigen opnames en onderzoeken aan de website toevoegen. Bijdragen worden gebruikt in een nog lopend onderzoek naar uitspraakpatronen in het Britse Engels.

Beluister de Britse dialecten op www.bl.uk/soundsfamiliar