Verzekeraar Achmea lijdt 65 miljoen verlies op zorg

Rotterdam. Verzekeraar Achmea heeft vorig jaar 65 miljoen euro verlies geleden op zorgpolissen, gemiddeld 20 euro per verzekerde. Dit heeft Eureko, het moederconcern van Achmea, gisteren bekendgemaakt bij de presentatie van de jaarcijfers. Inclusief beleggingsopbrengsten resulteerde een winst van 47 miljoen euro, een daling van 60 procent ten opzichte van 2005. Het verlies op de zorgverzekeringen is het resultaat van een strijd om marktaandeel die Achmea in 2006 569.000 extra verzekerden heeft opgeleverd. Met 3,5 miljoen verzekerden is het concern een van de grootste zorgverzekeraars. Dit jaar zijn daar nog 90.000 verzekerden bijgekomen. De sterke groei in het aantal verzekerden heeft tot veel administratieve achterstanden geleid, erkent topman Maarten Dijkshoorn.