Televisie Voorkeur

In de comedyserie Will & Grace speelt Debra Messing (foto) binnenhuisarchitecte Grace. Grace is op zoek naar de ware liefde. Zij woont samen met de charmante en - voor haar helaas - homoseksuele advocaat Will (Eric McCormack). Net 5, 20.00-20.30u. Foto SBS WILL & GRACE Debra Messing foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

actualiteiten

EénVandaag. Verzamelaars en musea worden steeds vaker geconfronteerd met vervalste keramiek. Zij worden daardoor voor duizenden euro’s gedupeerd. Om de keramiek-maffia te stoppen is een nieuw naslagwerk samengesteld. En een reportage over paddestoelen met een hallucinerende werking. Ned.1, 18.20-18.50u.

Nova. Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen doet verslag van de ontmoeting met zijn Amerikaanse collega Condoleezza Rice in Washington, waarbij werd gesproken over de Nederlandse militaire aanwezigheid in Afghanistan. Verder een verslag van het Irak-debat in de Tweede Kamer, met reacties van Verhagen. Ned.2, 22.15-22.50u.

documentaire

Untamed North America: De bizons rukken op. Elfde deel van een twaalfdelige natuurserie over de even woeste als indrukwekkende natuur in de Verenigde Staten, Canada en Alaska. Ned.2, 1955-20.25u.

The ship sinkers. Reportage over het afzinken van oude (marine)schepen, vaak met behulp van explosieven. Zo ontstaan nieuwe kunstmatige riffen met vaak zeer gevarieerd leven. National Geographic Channel, 21.30-22.30u.

51, Birch Street. Documentaire over een cineast die op zoek gaat naar het verborgen leven van zijn ouders. Nadat zijn moeder is gestorven kondigt zijn vader na 54 jaar aan dat hij gaat trouwen met de secretaresse die hij veertig jaar geleden had. Kennen wij onze ouders en hoe goed willen wij ze eigenlijk kennen? België 2 (Canvas) 22.40-0.10u.

Dossier 2300: Verslaafd aan jonge zwarte mannen. Documentaire over de 64-jarige Norma die een voorkeur heeft voor jonge, zwarte mannen. RTL 4, 22.55-23.55u.

praatprogramma

Max & Catherine. Gast is Frits Barend, die van 1990 tot 2006 het programma Barend & Van Dorp met Henk van Dorp presenteerde. Tegenwoordig praat Frits Barend over voetbal bij het programma De Wedstrijden. Ned.2, 17.35-18.25u.

De wereld draait door. Step Vaessen, Indonesië-correspondent voor de NOS, vertelt over haar ervaringen met de Arabische nieuwszender Al Jazeera waarvoor ze sinds een paar maanden ook werkt. De Nederlander Quintin Colicchia praat over het behalven van de dertiende plaats bij de Mister World verkiezing in China en Midas Dekkers laat zijn licht schijnen over het thema van de Maand van de Filosofie: mens en dier. Ned.3, 19.25-20.30u.

Pauw en Witteman. Gast is onder anderen Bas Haring, hoogleraar aan de Universiteit Leiden waar hij de leerstoel Publiek begrip van wetenschap bekleedt. Haring is ook bekend van het televisieprogramma Stof. Altvioliste Esther Apituley vertelt over de concerten die zij geeft met haar ensemble Amsterdam Viola Quartet. Ned.1, 22.55-23.50u.

amusement

KRO Detectives: Inspector Lynly. Britse detectiveserie. In de aflevering Word of God wordt in een scheepscontainer een bevroren lichaam gevonden. Het blijkt te gaan om een illegale immigrant. Ned.1, 21.20-23.00u.

informatief

Car Wars. Op stap met de Tactical Vehicle Crime Unit in Manchester die bestaat uit 24 man in onopvallenden, opgevoerde auto’s. Zij concentreren zich op de bendes die auto’s stelen en zware misdaden plegen. BBBC 1, 21.30-22.00u.

ARD-exclusiev: Wenn Mutti Säuft. Reportage over het moeilike leven van twee tienermeisjes die een aan alcohol verslaafde moeder hebben. ARD, 21.45-22.15u.

Profiel: André Rouvoet. Ook zijn atheïstische (politieke) tegenstanders prijzen ChristenUnie-leider André Rouvoet als scherp debater. Onder hem groeide de ChristenUnie als kool. Rouvoet is nu in het kabinet-Balkende IV minister van Jeugd en Gezin en vice-premier. Rouvoet geeft het bevindelijke christendom een gezicht. Herh. 18-2-2007. Ned.2, 22.50-23.30u.

Cinema.nl. Een interview met regisseur David Lynch over zijn nieuwe film Inland Empire. Ook aandacht voor de politie-actiekomedie Hot Fuzz, een bezoek aan de set van de Nederlandse film De Scheepsjongens van Bontekoe. Ned.2, 23.30-0.00u.

sport

NOS UEFA Champions League. Voorbeschouwing van de voetbalwedstrijd tussen Chelsea en Valencia, gevolgd door een rechtstreeks verslag vanuit Stamford Bridge in Londen, met in de pauze een voorlopige analyse, een nabeschouwing en samenvattingen van andere gespeelde wedstrijden. Ned.3, 20.10-23.35u.

Cricket. Verslag van de wedstrijden om de wereldbeker in West-Indië. BBC 1, 0.40-1.45u.