Televisie Film van de Dag

Scène uit Trees Lounge (Steve Buscemi, VS, 1996) TREES LOUNGE, Chloe Sevigny, 1996 Courtesy Everett Collection

Trees Louge. Trees Lounge is het komische, absurde, lichte én zwarte filmdebuut als regisseur van Steve Buscemi uit 1996. De acteur die in zijn beste rollen de eigenwijze loser tot kunst verhief, speelt hierin zelf de hoofdrol van de 31-jarige Tommy. Hij is ontslagen door zijn baas en verlaten door zijn vriendin, en zou liefst de hele dag aan de bar hangen van de Trees Lounge en telkens weer nog maar één drankje drinken, maar hij moet geld verdienen.Dus rijdt Tommy op een busje met ijs door de slaapwijk Valley Stream, waar Buscemi in werkelijkheid zijn jeugd doorbracht. Op zijn rondgang gaat hij een ook in zijn eigen ogen genante flirt aan met het 17-jarige nichtje van zijn ex. De bar, de ijsrondjes, Tommy – alles zou eeuwig op dezelfde manier door kunnen gaan in deze film. Met Steve Buscemi, Chloe Sevigny, John Ventimiglia en Mark Boone jr. (Steve Buscemi, VS, 1996). BBC2, 1.20u-3.00u.

Bas Blokker