Radio Voorkeur

Kunststof. Journalist Anne-Gine Goemans over haar romandebuut Ziekzoekers. Ziekzoekers zijn bollenboeren die feilloos de ziektes herkennen die bloembollen kunnen treffen, zoals snotbol, kurkstip of zwartrand. Radio1, 19.04-20.04u.

Desmet live. Suriname-correspondente Nina Jurna promoot haar boek Standplaats Paramaribo, Joost Douma vertelt over 3iG, een breed samengestelde groep geloofsgemeenschappen, die onderzoekt hoe ze met hun gezamenlijke geld, ongeveer zeven triljard dollar, de aarde kunnen redden. Verder buitenlandse correspondenten over actuele thema’s, de huisbioloog met wetenswaardigheden en muziek van de band Tilia. Radio 5, 18.02-19.50u.

De avonden. Gijs van Tuyl, directeur van het Stedelijk Museum, en galeriehouder Jorg Grimm over hun initiatief om gratis geleverde kunst te verkopen en met de opbrengst weer andere kunst aan te kopen. Cabaretier Pauline Cornelissen over The Pillowbook van Sei Shonagon. Verder bericht schrijfster Suzanne Glimmerveen vanuit Cambridge. Concertzender, 20.02-22.00u.