Overige Films

Ein ganz gewöhnlicher Jude (Oliver Hirschbiegel, 2005, Duitsland). Kammerspiel van de regisseur van Der Untergang is al een filmische Widergutmachung genoemd. Monoloog over de joodse identiteit in het naoorlogse Duitsland. ARD, 20.15-21.45u.

Under Suspicion (Stephen Hopkins, 2000, VS/Frankrijk). Tweede verfilming – na Garde à vue (1981) – van roman Brainwash van John Wainwright is opgezet als acteerduel tussen twee sterren: politieman Morgan Freeman ondervraagt de van verkrachting en moord verdachte advocaat Gene Hackman. Pakt nogal ranzig uit. Net5, 20.30-22.35u., onderbroken door reclame.

The Prince & Me (Martha Coolidge, 2004, VS). Mechanisch romantisch sprookje. Geëngageerde studente medicijnen valt voor medestudent die een Deense troonopvolger blijkt te zijn. Ook met James Fox en Miranda Richardson. Tien, 20.35-22.40u., onderbroken door reclame.