Internet Voorkeur

Religie. De laatste tijd lijkt het debat tussen de verschillende geloofsgemeenschappen in Nederland opnieuw te verscherpen. Het wederzijds begrip neemt af. De Stichting Interreligieus Dialoog uit Nijmegen probeert dit met haar website tegengaan. De stichting wil de dialoog tussen alle gelovigen bevorderen. Op de site Interreligieuze Werkplaats, die in april 2006 online is gegaan, zijn nieuwtjes, agenda-items, links, boekenrecensies en downloads te vinden. Maar ook voor overtuigde atheïsten is de website informatief en handig. Bijvoorbeeld als je wetenschappelijk in het verschijnsel interreligie of interreligieuze communicatie bent geïnteresseerd. Zo is op de Interreligieuze Werkplaats een wegwijzer geplaatst met tientallen adressen van organisaties en initiatieven die iets te maken hebben met interreligie, in combinatie met spiritualiteit, politiek, welzijn of onderwijs. Je leest er artikelen over de vermeende radicalisering van de islam of over de vraag hoe zorgprofessionals met het onderwerp religie in hun werk moeten omgaan. En voor de absolute reli-leken is op de site een overzicht te vinden van de feestdagen van de verschillende religies te vinden. Aanstaand weekeinde is het Pasen.

Meer informatie op www.interreligieuze-werkplaats.nl