Hogedrukweer

Voorlopig houden we een hogedrukgebied boven Nederland. Dit is echter geen garantie voor zonnig weer. Nu en dan drijven er namelijk wolkenvelden vanaf zee binnen, die tamelijk hardnekkig kunnen zijn. In de loop van vanavond en vannacht bereikt bewolking het land vanuit het noorden. Tot die tijd kan het landinwaarts nog tot tegen het vriespunt afkoelen. In de noordelijke provincies wordt het dan niet kouder dan 4 tot 5 graden.

Morgen schijnt in het zuiden en zuidwesten zeer geregeld de zon. In het noorden van het land heeft de bewolking de overhand. Vooral in het noordoosten zal de zon nauwelijks te zien zijn. Bij een veelal matige wind uit het noordwesten, is het 12 graden in Friesland tot 15 graden ten zuiden van de grote rivieren.

Vrijdag lijkt een nog bewolktere dag te gaan worden. Mogelijk breekt in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg af en toe de zon door, maar in de rest van het land is het tamelijk grijs. De dag begint met een graad of 5 en ’s middags loopt de temperatuur op tot 14 à 15 graden.

Zaterdag en tijdens de paasdagen behouden we het hogedrukgebied. Wel lijkt de zon er in het paasweekeinde meer aan te pas te komen door een andere ligging van het gebied. Dat zou op paaszondag weleens tot maxima rond 17 graden kunnen leiden. Met dan ook veel zon.