God staat vlees toe in Heilige Week

bitterbal.jpgHeel goed, lekker nieuws voor de Argentijnen. ,,Niemand zal naar de hel gaan wegens het eten van vlees´´, aldus de woordvoerder van het aartsbisdom van Mendoza, priester Sergio Buenanueva. Natuurlijk blijft het goed gebruik om zeker in deze Heilige Week op Goede Vrijdag vis te eten of volledig te vasten maar ook voor de reuze katholieke Argentijnen zijn er grenzen aan die religieuze verplichting. Zoals de prijs van vis. De afgelopen weken is bijvoorbeeld de favoriete vissoort heek (merluza) ongeveer veertig procent in prijs gestegen. En dat maakt het leven te duur voor veel Zuid-Amerikanen. Pastoor Sergio heeft nu expliciet laten weten dat het de gelovigen is toegestaan zelfs een entrecôte weg te smikkelen.

Maar helemaal gratis kan er niet worden gezondigd. In ruil voor vlees eten moeten de katholieken extra veel goede of barmhartige werken verrichten, extra bidden en afzien van alcoholische dranken. Zo wordt de vis natuurlijk toch nog duur betaald.