Film over hertellen stemmen Florida

LOS ANGELES, 4 APRIL. De Amerikaanse regisseur Sydney Pollack werkt aan een film over de verkiezingen in 2000 in zijn land. Recount begint op de verkiezingsavond, toen eerst de Democratische kandidaat Al Gore in de staat Florida werd uitgeroepen tot winnaar en later de Republikein George Bush. Vervolgens werd besloten tot een hertelling, die een slepende affaire werd en de uitkomst van de verkiezingen voorgoed in een kwaad daglicht stelde. Bush werd ten slotte tot winnaar uitgeroepen. De film gaat vooral over de weken na die beruchte avond. Recount is een weergave van de gebeurtenissen en kiest geen partij, liet producent HBO Films maandag weten aan het Amerikaanse tijdschrift The Hollywood Reporter. De film van veteraan Pollack (Three Days of the Condor, Tootsie, Out of Africa) moet in de lente van 2008 in de bioscoop komen.