Bush: marinemensen niet ruilen met gevangen Iraniërs

Washington. De vijftien Britse marinemensen die door Iran gevangen zijn genomen, zullen niet tegen in Irak gevangen Iraniërs worden geruild. Dat heeft de Amerikaanse president Bush gisteren gezegd, tijdens een overleg met de Britse regering over de marinemensen. In Irak zitten nog vijf Iraniërs gevangen, die Amerikaanse strijdkrachten daar in januari arresteerden. Kort voor de verklaring van Bush, werd in Irak een Iraanse diplomaat vrijgelaten, die twee maanden geleden in Irak werd ontvoerd. Teheran heeft eerder het Amerikaanse leger van de ontvoering van tweede ambassadesecretaris Jalal Sharafi beschuldigd. De betrokkenen ontkennen dat er een verband bestaat tussen de crisis over de Britse gevangenen enerzijds en de vrijlating van Sharafi anderzijds.