7 Zoeken

Vergrootglas loep

Zoekmachine

www.quintura.com

Zoeken op internet is zowat synoniem geworden aan Googelen. Je zou bijna vergeten dat er nog tientallen andere zoekmachines zijn. Meestal krijg je een lijst met zoekresultaten, waarbij je maar moet hopen dat wat je zoekt ergens bij de eerste hits staat. Quintura werkt anders. Je beeld splitst zich in tweeën. Jouw zoekwoord staat in het midden van het linkergedeelte en eromheen verschijnen gerelateerde termen. Als je daar vervolgens weer met je muis overheen gaat, associeert de zoekmachine verder in die richting. De bijbehorende sites staan rechts, nog steeds in een lijst die je meteen ziet veranderen als je verder muist. Door op het kruisje naast een ‘tag’ te klikken, kun je de bijbehorende resultaten juist filteren. Het klinkt ingewikkelder dan het in werkelijkheid is. Er komt ook een versie speciaal voor vrouwen, maar wat ik me daarbij voor moet stellen? (CJ)

Met bijdragen van Renée Heidekamp, Carola Janssen, Monique van Oostrum en Oscar Vermeer