6 Kip koken

Lukt-altijd-kip gebraden kip in de pan

Kook ook Kip

5,95 euro, www.inmerc.nl

Is er dan eindelijk een uitkomst voor keukenklunzen die niet op magnetronmaaltijden willen leven? De boekjes van Kook ook geven een lukt-altijd-garantie. Snelle recepten met ‘overal’ verkrijgbare ingrediënten. Dat zullen we eens zien. Uit Kip: portobellohoeden met kip en geitenkaas uit de oven. Voor de reuzenpaddenstoelen naar de AH XL. Gevonden. Net als de verse rozemarijnnaaldjes, cherrytomaatjes, zachte geitenkaas, knoflook en natuurlijk de kip(filet). Snijd de steeltjes uit de hoeden en bak ze in de olijfolie. Welke steeltjes? Die stompjes die nauwelijks kruimeltjes opleveren? Knoflook, kip en rozemarijn erbij, het mengsel in de hoeden scheppen, tomaatjes en geitenkaas erover en in de oven. Maar waarom rolt alles van de hoeden, hadden ze uitgehold moeten worden? Rommelboel in de oven. Ruikt heerlijk, smaakt nóg lekkerder. Dan ziet het er maar niet zo uit als op de foto. (MvO)