Televisie Film van de dag

Scène uit Final Destination (James Wong, 2000, VS)

Final Destination. Het heeft vast te maken met de wedstrijd die PSV in de kwartfinale van deChampions League speelt, dat er vanavond zo weinig speelfilms worden vertoond. Final Destination is van die paar nog het meest onderhoudende alternatief voor de voetbalwedstrijd. Regisseur James Wong, die het vak leerde bij de bovennatuurlijke tv-serie The X-Files, boorde met deze film, waarvoor hij ook het scenario schreef, een reeks tienerfilms aan waarin actie en het occulte werden vermengd. De delen twee en drie zijn inmiddels ook al verschenen.Een paranormaal begaafde jongen waarschuwt zijn vrienden dat ze niet in het vliegtuig naar Parijs moeten stappen. Ze doen het niet en het toestel ontploft inderdaad. Maar dat wil nog niet zeggen dat ze voorgoed aan de Dood zijn ontsnapt. Zo gemakkelijk laat hij zijn prooi niet los. Met: Devon Sawa, Ali Larter, Kerr Smith. (James Wong, 2000, VS). Tien, 22.15u-0.00u.

Bas Blokker