Rice: blijf in Afghanistan

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Condoleezza Rice, heeft gisteren tegenover minister Verhagen (Buitenlandse Zaken, CDA) de wens uitgesproken dat Nederlandse troepen ook na 1 augustus 2008 in Zuid-Afghanistan blijven.

Verhagen was gisteren in Washington voor een kennismakingsbezoek. Hij heeft, zegt hij, geen toezeggingen gedaan, maar wel beloofd dat Nederland na de genoemde datum bij Afghanistan betrokken blijft, al was het maar met ontwikkelingshulp.

Het kabinet heeft vorige maand gezegd deze zomer over een mogelijke verlenging van de missie te beslissen. De vorige minister van Defensie Kamp (VVD) was van mening dat een verlenging in de huidige omvang van de missie niet mogelijk was. Zijn opvolger Van Middelkoop (CU) heeft zich nog niet over deze kwestie uitgelaten.