Reorganisatie TNT Post kost banen

Den Haag. TNT Post maakte gisteren een reorganisatie bekend. Onder druk van de toenemende concurrentie verdwijnt een onbekend aantal banen. Ook worden de arbeidsvoorwaarden van de postbezorgers gewijzigd. Ingewijden meldden gisteren dat het concern zou proberen de reorganisatie zonder gedwongen ontslagen te laten plaatsvinden. Een woordvoerder van het postbedrijf wilde geen commentaar geven. In december kondigde TNT aan bij zijn postdivisie kosten te zullen besparen om de toegenomen concurrentie het hoofd te bieden. In 2015 wil het concern de kosten op jaarbasis met 300 miljoen euro terug hebben gedrongen. De resultaten van de postdivisie staan de laatste jaren onder druk door gebruik van internet, waarbij e-mail een goed alternatief vormt voor de traditionele brief. Verder heeft TNT in Nederland te maken met toegenomen concurrentie van Sandd en Selekt Mail.