Onderzoek gif Woolmer

De politie in Jamaica onderzoekt of de vermoorde cricketcoach Bob Woolmer eerst is vergiftigd voordat hij werd gewurgd. „Ik heb vanaf het begin gezegd dat als hij met blote handen is gewurgd, sommige aspecten niet kloppen”, zei de Jamaicaanse politiewoordvoerder Mark Shields gisteren.

„Het kan zijn dat er iets is gebruikt om Bob te verdoven zodat men zijn kamer binnen kon dringen en hem stilletjes kon vermoorden”, aldus Shields.

De forsgebouwde Britse coach van Pakistan werd op zondag 18 maart tijdens het wereldkampioenschap cricket in Jamaica dood aangetroffen in zijn kamer. Een dader of motief ontbreekt nog, hoewel er onder meer geruchten over omkoping en manipulatie van wedstrijden de ronde doen. De Jamaicaanse rechercheurs wachten twee weken na Woolmers dood nog steeds op het toxicologisch rapport. In Engeland vraagt men zich af of de politie in Jamaica in staat is zo’n complexe moordzaak te onderzoeken. De Jamaicanen proberen onder meer duizend mogelijke getuigen te traceren. Vier rechercheurs van Scotland Yard arriveerden vandaag in Kingston om het onderzoek te bekijken.

Het Pakistaanse cricketteam is vorige week naar huis gegaan. Zondag was er een herdenkingsbijeenkomst voor Woolmer in de honderd jaar oude Heilige Hart-kerk in Karachi. (ANP)