nrc.nl/blogs

McDonald’s. Bettine Vriesekoop, correspondent in China, blogt vandaag over de McDonald’s. „Eten bij McDonald’s of KFC. Zo nu en dan ontkom ik er niet aan omdat mijn zoon dat net als bijna alle kinderen als een feest ervaart. Onbegrijpelijk als je ziet hoe druk het daar in het weekend is. Soms moet je een uur in de rij staan voor zo’n plakkerige hap die in de Chinese McDonald’s en KFC’s nog veel minder kwaliteit heeft dan in de Nederlandse vestigingen. Nee, voor ouders is Mac Donalds geen feest. Voor de pubers die er werken helaas ook niet. Een anonieme bron informeerde de krant News Express uit Guangzhou dat KFC en McDonald’s de rechten van hun werknemers ernstig schenden. Het jeugdige personeel verdient niet meer dan 40 cent per uur.” Lees meer over de beschuldigingen op: www.nrc.nl/china A Chinese worker serves customers from behind the counter at a branch of US fastood giant McDonalds in Beijing, 02 April 2007. Chinese labour authorities have launched an investigation into allegations that McDonald's, Kentucky Fried Chicken and Pizza Hut are underpaying local part-time workers, state media said. McDonald's and Yum! Brands Inc, the owner of KFC and Pizza Hut, denied the allegation however, and affirmed that they have always abided by Chinese laws and regulations. AFP PHOTO/Frederic J. BROWN AFP

McDonald’s. Bettine Vriesekoop, correspondent in China, blogt vandaag over de McDonald’s. „Eten bij McDonald’s of KFC. Zo nu en dan ontkom ik er niet aan omdat mijn zoon dat net als bijna alle kinderen als een feest ervaart. Onbegrijpelijk als je ziet hoe druk het daar in het weekend is. Soms moet je een uur in de rij staan voor zo’n plakkerige hap die in de Chinese McDonald’s en KFC’s nog veel minder kwaliteit heeft dan in de Nederlandse vestigingen. Nee, voor ouders is Mac Donalds geen feest. Voor de pubers die er werken helaas ook niet. Een anonieme bron informeerde de krant News Express uit Guangzhou dat KFC en McDonald’s de rechten van hun werknemers ernstig schenden. Het jeugdige personeel verdient niet meer dan 40 cent per uur.” Lees meer over de beschuldigingen op:

www.nrc.nl/china

Broedende vogels. Vogelbescherming Nederland laat deze lente iedereen meegenieten met het broedproces van zes verschillende soorten vogels, schrijft Marie-José Klaver op haar weblog. „Via professionele webcams is het leven in het nest te volgen. De webcams zijn geplaatst bij de boerenzwaluw, gierzwaluw, ooievaar, steenuil, slechtvalk en torenvalk. De camera’s volgen de zes vogels gedurende vier maanden. Vogelliefhebbers kijken direct in de vogelnesten om vervolgens op het forum te discussiëren over hun waarnemingen. Vrijwilligers houden per vogelsoort een dagboek bij zodat nieuwe bezoekers direct kunnen lezen wat er is gebeurd.” Lees meer over het project en bekijk live beelden van de broedende volgels via:

www.nrc.nl/klaver