Moet Arib advies staken?

Ook sommige Marokkaanse Nederlanders, onder wie het Amsterdamse raadslid Mohamed Majdoub, vinden dat Tweede Kamerlid Khadija Arib (PvdA) haar advieswerk voor Marokko moet staken. Arib is lid van een werkgroep van een onafhankelijke adviesraad voor de mensenrechten in Marokko. Volgens de critici is dat advieswerk onverenigbaar met haar werk als Nederlands volksvertegenwoordiger. Wat vindt u? Moet Arib haar advieswerk staken? Een greep uit de reacties op nrc.nl/discussie.

‘De Marokkaanse koning heeft zelf die adviesgroep opgericht. Een koning die toegeeft dat hij alles wil aanwenden om de uitgevlogen Marokkanen zo veel mogelijk Marokkaans te houden. Prachtig, een democratisch Marokko nastreven. Maar dat lijkt mij een politieke doelstelling. En het is verstandig maar voor één land politiek te bedrijven.’

Aron N’komo

‘Arib moet zelf haar engagement kunnen kiezen als het gaat over het stimuleren van democratisering in een land dat op dat vlak in volle ontwikkeling is.’Bart van Doninck

‘Ik hoop dat alle mensen zich ook eens zo druk maken om het advieswerk van VVD’er Van Baalen in Taiwan!’

Johan van Knijff

‘Van Baalen is geloof ik geen Taiwanees, dat is al punt één. Arib is wel Marokkaans staatsburger. Maar belangenverstrengeling moet worden aangetoond voordat allerlei onzin wordt geroepen. Tot die tijd kun je haar advieswerk moeilijk verbieden.’R.P. Streefkerk

Bekijk alle reacties en discussieer mee op nrc.nl/discussie