Opinie

Krullen

Zaterdagmorgen naar de kapper. De permanent had deze keer wel heel veel krulletjes opgeleverd. Bezorgd vroeg ik in het weekeinde een paar keer aan mijn man of ik niet erg op een schaap leek. Zijn antwoord „Ja, maar wel een lief schaap” stelde me niet écht gerust. Vandaag vroeg een collega van een andere afdeling:

Zaterdagmorgen naar de kapper. De permanent had deze keer wel heel veel krulletjes opgeleverd.

Bezorgd vroeg ik in het weekeinde een paar keer aan mijn man of ik niet erg op een schaap leek. Zijn antwoord „Ja, maar wel een lief schaap” stelde me niet écht gerust.

Vandaag vroeg een collega van een andere afdeling: „Hoe heet je nieuwe hoofd eigenlijk?” „Schaap”, antwoordde ik spontaan.

Pas toen ze ook de voornaam vroeg realiseerde ik mij dat ze het niet had over mijn krullenbol, maar over mijn nieuwe baas die morgen begint.

Anke Slotboom