Koude nacht

Terwijl de temperatuur gisteren wist op te lopen naar 18 en lokaal tot 20 graden, is het aanmerkelijk frisser geworden en komende nacht gaat het op een aantal plaatsen zelfs licht vriezen. Vanavond breiden opklaringen zich snel over het land uit, alleen in het zuiden van Limburg blijven wolkenvelden tot in de vroege ochtend aanwezig. De wind neemt in kracht af en het kwik zakt dan ook snel terug tot rond het vriespunt. Op diverse plaatsen in het binnenland komt het tot een graad vorst. Aan de grond gaat het zelfs op grote schaal vriezen.

Morgenochtend begint de dag fris. De zon schijnt echter flink en dat blijft de hele dag zo. Alleen de Waddeneilanden en het zuiden van Limburg krijgen in de loop van de dag met meer bewolking te maken. De noordenwind is minder sterk en ondanks dat het 10 tot 12 graden wordt, voelt het minder kil aan. Morgenavond neemt de bewolking toe en koelt het niet verder af dan 3 of 4 graden. Alleen in Limburg komen eerst nog brede opklaringen voor en kan het nog kouder worden met lichte vorst aan de grond.

Donderdag en vrijdag wisselen wolkenvelden en perioden met zon elkaar af. Het blijft droog en met een niet al te sterke noordwestenwind gaat de temperatuur langzaam omhoog tot ongeveer 14 graden. Ook tijdens het Paasweekeinde blijft het droog, breekt de zon geregeld door en ligt het kwik met 13 tot 17 graden ruim boven de gebruikelijke 11 of 12 graden.