EMI komt met digitale muziek zonder beveiliging

Londen. De Britse platenmaatschappij EMI Group gaat een fors deel van zijn catalogus aanbieden via de digitale muziekwinkel iTunes van Apple zonder de beveiligingssoftware Digital Rights Management (DRM). Dat maakte het bedrijf gisteren bekend tijdens een gezamenlijke persconferentie met Apple in Londen. Muziekmaatschappijen dringen bij webwinkels aan op het gebruik van DRM om illegaal kopiëren van hun muziek tegen te gaan. EMI is de eerste die daar van afstapt. Mogelijk biedt het bedrijf in de toekomst ook onbeveiligde digitale muziek aan via andere webwinkels, zo liet het gisteren weten. Topman Jobs van Apple riep de industrie onlangs op de beveiliging af te schaffen. De methode zou weinig effect hebben omdat de meeste muziek nog altijd op onbeveiligde cd`s wordt verkocht. De Consumentenbond roept andere muziekmaatschappijen in een reactie op het voorbeeld van EMI te volgen.