Droompaleis aan Hamburgse Elbe

Droompaleis aan Hamburgse Elbe hamburg, 3 april. Ruim tweeduizend luisteraars kunnen vanaf 2010 concerten bijwonen in de grote zaal van de Elbphilharmonie, waarvan de bouw in Hamburg gisteren is begonnen. Naast klassiek zal er ook jazz, pop en wereldmuziek klinken. Het Zwitserse architectenbureau Herzog & de Meuron ontwierp de zaal, die een afgeronde variant is van de grote zaal van de Philharmonie in Berlijn. De reflector aan het plafond zorgt voor akoestiek en verlichting. Het concertgebouw wordt gebouwd op een oud pakhuis aan de Elbe. In het glazen gebouw met een zwierige daklijn op de bakstenen basis komen verder twee kleinere concertzalen, een hotel, appartementen, restaurants en winkels. In totaal zal het gebouw zo’n 186 miljoen euro kosten. Herzog & de Meuron ontwierp eerder het Tate Modern in Londen en bouwt nu de uitbreiding daarvan. Ook het Olympisch stadion in Peking is van hun. Computerbeeld AFP This undated handout computer generated picture shows an exterior view of the planned Elbphilharmonie concert hall in Hamburg, northern Germany. Construction works began on 02 April 2007 for the futuristic project by Swiss architects Herzog & de Meuron. The new concert hall will be built on the roof of the former warehouse building Kaispeicher A, situated on the border of the Elbe river. The building will host two auditoriums, a luxury hotel, appartments, restaurants and shops. AFP PHOTO HO HERZOG & DE MEURON AFP;Herzog & de Meuron