Cricketcoach Woolmer eventueel ook vergiftigd

De politie in Jamaica onderzoekt of de vermoorde cricketcoach Bob Woolmer eerst is vergiftigd voordat hij werd gewurgd.

„Ik heb vanaf het begin gezegd dat als hij met blote handen is gewurgd, sommige aspecten niet kloppen”, zei de Jamaicaanse politiewoordvoerder Mark Shields gisteren. „Het kan zijn dat er iets is gebruikt om Woolmer te verdoven zodat men zijn kamer binnen kon dringen en hem stilletjes kon vermoorden.”

De forsgebouwde Britse coach van Pakistan werd op 18 maart tijdens het wereldkampioenschap cricket in de West-Indies dood aangetroffen in zijn hotelkamer op Jamaica, het eiland waar Pakistan zijn wedstrijden speelde.

Een dader of motief ontbreekt nog, hoewel er geruchten over omkoping en manipulatie van wedstrijden de ronde doen. Goksyndicaten hadden grote belangen bij de uitslagen van de WK-wedstrijden.

De Jamaicaanse rechercheurs wachten twee weken na Woolmers dood nog steeds op het toxicologisch rapport. In Engeland vraagt men zich intussen af of de politie in Jamaica wel in staat is zo’n complexe moordzaak te onderzoeken. De Jamaicanen proberen onder meer duizend mogelijke getuigen te traceren. Vier rechercheurs van Scotland Yard arriveren vandaag in de hoofdstad Kingston om het onderzoek te bekijken.

Het Pakistaanse cricketteam is vorige week naar huis gegaan. Zondag hielden enkele spelers en vierhonderd andere rouwenden een herdenkingsbijeenkomst voor Woolmer in de honderd jaar oude Heilige Hart Kerk in Lahore. (ANP)