Brussel: Zeeland hoeft niet verplicht te ontpolderen

Rotterdam, 3 april. De provincie Zeeland is niet verplicht om te ontpolderen als compensatie voor de verdieping van de Westerschelde. Het is niet aan de Europese Commissie maar aan Nederland zelf om te bepalen of er alternatieve mogelijkheden zijn om nieuwe natuur aan te leggen. Dat schrijft Europees commissaris Dimas in antwoord op vragen van europarlementariër Dorette Corbey (PvdA). Ontpolderen langs de Westerschelde geldt al enkele jaren als belangrijkste maatregel om de gevolgen te compenseren van de verdieping van de Westerschelde, gewenst door België, dat daarmee de haven van Antwerpen beter bereikbaar maakt voor grote containerschepen. Tegen het ontpolderen bestaat in Zeeland veel weerstand. Natuurorganisaties zoals Vogelbescherming Nederland dringen juist aan op ontpoldering.