Bosz is obstakel voor Van Hanegem

Willem van Hanegem sluit een terugkeer bij Feyenoord uit. De voormalig speler en trainer van de voetbalclub uit Rotterdam kan niet „door één deur” met technisch directeur Peter Bosz, zo stelt Van Hanegem vandaag in zijn column in AD Sportwereld. „Volgens mij zitten er te weinig mensen die echt op de eerste plaats het belang van Feyenoord willen dienen.”

‘De Kromme’ meldt de laatste tijd vaak de vraag te krijgen of hij niet opnieuw aan de slag wil bij Feyenoord. „Er heerst daar op de technische afdeling een sfeer die niet de mijne is. (...) Het is een vrienden- en bekendennetwerk aan het worden.”

De oud-international noemt technisch directeur Bosz, die vorige maand een nieuw beleidsplan presenteerde, „niet helemaal mijn type”. Dat gevoel stamt uit de periode vanaf 1992, waarin Van Hanegem hoofdcoach was bij Feyenoord. „Dat ik de drie seizoenen niet volmaakte, lag aan mezelf, én aan de speler Bosz. (...) Bosz had uiteindelijk een aantal mensen binnen de club tegen me opgezet. Ik kon daar niet zo goed tegen en ging weg. Die zaak heeft me zó veel pijn gedaan dat ik er tot op de dag van vandaag last van heb.”

Van Hanegem, die meldt wel goed overweg te kunnen met commercieel directeur Chris Woerts en clubadviseur Wim Jansen, sprak al eerder over zijn relatie met Bosz in het boek ‘De Coolsingel bleef leeg’ van Hugo Borst uit 1996, over waarom Feyenoord geen landskampioen werd. „Ik had wel wat terugverwacht van Bosz. Hij weet donders goed dat Wim Jansen hem drie jaar geleden een schop onder zijn kont wilde geven. (...) Ik heb dat toen tegengehouden, ik zag wel wat in Bosz, maar ik heb er nooit wat voor teruggekregen.”