7 Zoeken

Kom van dat dak af van... Peter Koelewijn

Hoe heet dat liedje ook alweer?

www.songtapper.com

Doebedieba ta ta ta fiedeldie da....je kent het wel, er zit een flard van een wijsje in je hoofd en het wil er maar niet uit. Je weet dat het uit een leuk liedje komt, maar het is vreselijk irritant dat je niet meer weet wélk. Met www.songtapper.com hoef je niet langer je hersens te pijnigen. Met de spatiebalk op je toetsenbord tik je een ritme, en dan geeft het programma een aantal oplossingen. Je moet wel heel precies ‘tappen’, anders herkent het programma het ritme niet. Door mee te zingen gaat het beter. Dat hebben we even getest, natuurlijk: Het Wilhelmus en Het kleine café aan de haven kent -ie, maar Kom van dat dak af van Peter Koelewijn weer niet. Leuk van Songtapper is dat je ook meteen de liedteksten kunt opzoeken. Of direct de ringtone kunt proberen te vinden, zodat je het liedje niet meer zelf hoeft te neuriën. Maar bedenk goed of je dat wilt, het riedeltje zal je blijven achtervolgen. (IdV)

Met bijdragen van Olga van Ditzhuijzen, Carola Janssen en Irene de Vette