5 Leren

Hoe verwijder je ’m? Tatoeage

Hoe werkt dat?

www.howstuffworks.com

Hoe gaat een spion te werk? Hoe werkt een vrouw? En hoe zit het met gras, balpennen, zoenen, computer- en verkoudheidsvirussen, de vrijmetselarij en tatoeages verwijderen? Het is aanlokkelijk om alleen maar onderwerpen op te sommen waarover je kunt lezen op HowStuffWorks. Op de site is een ongelofelijke hoeveelheid kennis verzameld, van alledaagse wetenschap tot parapsychologie en van informatica tot populaire cultuur. Niet meer of minder dan de hele wereld krijg je in eenvoudig Engels verklaard. Initiatiefnemer is professor Marshall Brain van de North Carolina State University. HowStuffWorks zette hij in 1998 op als hobby. Sindsdien zijn duizenden vragen en antwoorden online gezet, om het zoeken te vereenvoudigen verdeeld over tien hoofdthema’s. Inmiddels staan er ook leuke ‘hoe het werkt’-filmpjes op de website. Zo laat de professor zien hoe donuts gemaakt worden. (CJ)